use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Eigengemaakte vissticks, met puree en snijboontjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Eigengemaakte vissticks, met puree en snijboontjes

Eigengemaakte vissticks, met puree en snijboontjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 600 g snijbonen
  • 400 g stevige visfilet (bijv. tilapia)
  • 150 g Corn Flakes
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 3 el creme fraiche
  • nootmuskaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af.
  2. Pel ondertussen de uien en snijd ze fijn. Snijd de snijbonen in ruitjes en de visfilet in 16 repen.
  3. Strooi de cornflakes in een diep bord en druk ze een beetje fijn. Klop in een diep bord het ei los met 1 eetlepel water. Schep de bloem op een groot plat bord.
  4. Wentel de visrepen 1 voor 1 eerst helemaal door de bloem, dan helemaal door het ei en vervolgens door de cornflakes zodat ze rondom goed bedekt zijn met cornflakes.
  5. Kook de snijbonen 5 minuten in kokend water. Giet af. Verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar in de pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de ui 3 minuten op een laag vuur. Voeg de snijbonen toe, warm goed door en breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een grote pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de vissticks ca. 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin, gaar en knapperig zijn. Leg op een bord en bewaar evt. onafgedekt in een hete oven.
  7. Stamp de afgegoten aardappels fijn en klop er de crème fraîche en naar smaak wat peper en wat nootmuskaat door.
  8. Leg op elk bord een visstick, schep er wat puree en snijboontjes naast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.