Recept 45**** (6 stemmen)

Eigen gebakken pistolets

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pistolets

tijd
150 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - 500 gram bloem geeft ongeveer 15 of 16 pistolets
  2. - de verse gist oplossen in het water
  3. - alle ingrediënten in volgorde van de lijst bijvoegen en goed mengen
  4. - er op letten dat de suiker en het zout toegevoegd worden even vooraleer de bloem volledig opgenomen is
  5. - 10 minuten met een keukenrobot kneden (of 15 minuten met de hand) tot men een soepel deeg bekomt
  6. - 40 minuten rijzen op een stuk vershoudfolie, eveneens door een tweede vel afdekken
  7. - plat slaan, opbollen, opnieuw afdekken en 10 minuten rijzen
  8. - deeg verdelen in porties van ±50 g, opbollen en op een ingevette plaat of op boterpapier leggen en laten rijzen tot het dubbele ( ±40')
  9. - eventueel bestuiven met bloem, niet echt nodig.
  10. - oven voorverwarmen tot 210°C en bakken gedurende 22 minuten (ovens verschillen individueel)
  11. - onmiddellijk na het bakken de broodjes met een borstel met melk bevochtigen
  12. - er kan ook mengeling met roggebloem en rozijnen (roggeverdoemmekens) of met gerstebloem gebruikt worden.
  13. - laat ook je fantasie werken voor het afwerken of creëren van broodjes - sesamzaad, maanzaad, kruiden, enz.
  14. - broodjes eventueel nog lauw in een plastiek zak ingevroren worden - om te gebruiken 9 minuten ontdooien in een oven van 140°C

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Joske78 op 04 maart 2017 om 10u51

ik heb dit recept al een paar keer gemaakt en ik moet zeggen de pistolets zijn super lekker. zeker is proberen want ze zijn meer dan aan te raden

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?