Recept 35*** (20 stemmen)

Eierkoeken in 20 minuutjes zelf gemaakt

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Taart & Gebak

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dit recept is voor 4 stuks. Heerlijk bij een kopje thee of koffie besmeerd met wat jam of wat lemon curd of gewoon zo.
  2. En zeg nou zelf.... voor deze ingrediënten hoef je het huis niet uit, want die heeft iedereen voorhanden.
  3. Verwarm de oven voor op 180c.
  4. Klop de eieren met de suiker luchtig.
  5. Meng er de bloem en het bakpoeder door.
  6. Verdeel het beslag in 4 hoopjes over de bakplaat en bak de koeken in 10 min goudgeel.
  7. Ach en maak maar meteen een dubbele portie, want ze zijn toch zo op.
  8. Ook lekker besmeerd met jam of lemon curd
  9. VARIANT
  10. 2 eieren voor 12-14 stuks, 100 gr suiker, (of 80 gr witte basterdsuiker en een zakje vanillesuiker.) rasp van 1/2citroen, 100 gr bloem, 1 tl bakpoeder , snufje zout
  11. Klop de eieren en suiker goed luchtig, dit duurt wel een paar minuutjes. Voeg dan citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig met de hand door het beslag.
  12. Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
  13. Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 graden.
  14. De eierkoeken mogen er nog best wat bleekjes uitzien, als de randjes maar goudbruin beginnen te kleuren. Als je ze te lang bakt worden ze droger en brosser.

Bron: Diverse sites internet

Tip

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 20%. De baktijd blijft hetzelfde. De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door vero1971 op 05 juli 2018 om 13u13

zeer goed gelukt voor de eerste keer! zeer lekker met boter en confituur !

Gepost door Love to Cook op 05 juli 2018 om 14u09

Hoi vero1971 fijn, dat ze zo goed gelukt zijn en lekker waren. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie