Egg benedict met spek

2 (2)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Toast het brood in de broodrooster of onder de grill in de oven. 
  2. Pocheer de eitjes (zie recept gepocheerde eitjes). Was de spinazie zorgvuldig en dep ze droog.
  3. Verhit de Solo in een wok en voeg de spinazieblaadjes toe.
  4. Roerbak de spinazie en kruid met peper, zout en nootmuskaat. 
  5. Maak de hollandaise: Laat de boter op een zacht vuur smelten en schep er het schuim af (geklaarde boter).
  6. Doe de eidooiers met een scheut Duvel in een pot en klop ze los tot een luchtige massa (maak 8jes). Zet de pan op een zacht (!) vuur en blijf kloppen tot je een stevige massa krijgt. Doe er de geklaarde boter bij en blijf kloppen tot je een mooie gladde saus hebt. Werk af met wat  citroensap en cayennepeper.
  7. Serveer de toasts met het spek, de spinazie en een lepel van de hollandaise.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?