Recept 35*** (3 stemmen)

Eenvoudige zomersalades. Drie keer anders. Snel,gezond, gemakkelijk en natuurlijk lekker.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

gezond

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Oosterse rundvleesreepjes
  2. Oosterse salade met lekkere pittige Aziatische smaken. Bak 2 dunne biefstukjes van elk 200 gram gedurende 6 tot 8 minuten onder een hete grill of in een grillpan. Keer ze halverwege. Laat het vlees even afkoelen en snijd het vlees in dunne reepjes. Maak een mengsel van limoensap, sojasaus en sesamolie, giet dit mengsel over het het vlees in een grote slakom, zodat het lekker kan marineren. Meng het vlees en de marinade vervolgens met tomaat, ui, komkommer, lente-ui, rode peper, sla, munt en koriander en bestrooi het geheel met sesamzaadjes. Heerlijk oosters en gezond.
  3. Spinaziesalade met tomaat, ham en mozzarella
  4. Kook 400 gram sperzieboontjes in 3 tot 6 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Was 400 gram spinazie en meng die met de boontjes en wat kappertjes en/of olijven. Maak een dressing van citroensap, mosterd, zout, peper en olijfolie. Giet de dressing over de salade en garneer de salade met lekkere ham, mozzarella en tomaatjes. Extra lekker: leg de tomaatjes even in de oven, en bestrooi ze dan dun met olijfolie, peper en zout. Hmmm.
  5. Pastafeest met rucola en bacon
  6. Kook de pasta volgens de verpakking en laat hem vervolgens afkoelen. Mix de rucola door de pasta en voeg wat tomaatjes en reepjes paprika toe. Bak de bacon tot hij mooi knapperig is en leg deze in reepjes over de pasta. Lekker met een simpele dressing van olijfolie, azijn, zout en peper. Net iets minder gezond, maar wel heel lekker: bestrooi deze pasta met verse, grof geraspte Parmezaanse kaas.
  7. BRON Internet en Albert Heijn

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 25 februari 2014 om 22u24

Dank je wel. En nogal wat variatie.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie