use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Eenvoudige spaghetti carbonara
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Eenvoudige spaghetti carbonara

Eenvoudige spaghetti carbonara

Recept van Knorr

Recept van Knorr

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Op tijd klaar
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 400 gram spaghetti
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 1 bouillonblokje Knorr Kip
  • 3 eieren
  • 75 gram geraspte Parmezaan kaas
  • 2 el grof gehakte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Bak ondertussen in een koekenpan, de spekblokjes krokant zonder vetstof toe te voegen.
  3. Breng de room in een pannetje aan de kook. Roer het Bouillonketeltje erdoor en laat het smelten. Kook nog een minuutje.
  4. Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork.
  5. Giet de spaghetti af in een vergiet en doe terug in de pan. Voeg het eimengsel, het (hete) room-bouillonmengsel, de spekjes en 3/4 van de Parmezaanse kaas toe en schep door elkaar. Kruid met peper.
  6. Schik op 4 (warme) borden en werk deze af met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie.
TIP

Dit gerecht kan je eindeloos variëren door er tegelijk met de spekjes kort gekookte groenten zoals asperges, selder, prei en spinazie of gebakken ajuin bij te voegen. Ook kan je de spaghetti afwerken met grof gehakte basilicum, salie of peterselie of een combinatie ervan en gegrilde pijnboompitten. Zorg ervoor dat de pasta zeker niet te veel gaart. 

Deze schotel kan je ook afwerken met grof gehakte basilicum , salie of peterselie of een combinatie ervan en grilde pijnboompitten. 

Wil je eens iets anders dan spekjes, schuif dan sneetjes ham in de hete oven tot ze krokant zijn en verbrokkel deze over de hete pasta.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.