Eenvoudige spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara met ei, parmezaan en spekjes is een échte Italiaanse klassieker. Dit zet je zonder moeite op tafel, heerlijk romig en boordevol smaak.

19 (19)
15 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Bak ondertussen in een koekenpan, de spekblokjes krokant zonder vetstof toe te voegen.
  3. Breng de room in een pannetje aan de kook. Roer het Bouillonketeltje erdoor en laat het smelten. Kook nog een minuutje. 
  4. Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork.
  5. Giet de spaghetti af in een vergiet en doe terug in de pan. Voeg het eimengsel, het (hete) room-bouillonmengsel, de spekjes en 3/4 van de Parmezaanse kaas toe en schep door elkaar. Kruid met peper.
  6. Schik op 4 (warme) borden en werk deze af met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie.

Tip

Dit gerecht kan je eindeloos variëren door er tegelijk met de spekjes kort gekookte groenten zoals asperges, selder, prei en spinazie of gebakken ajuin bij te voegen. Ook kan je de spaghetti afwerken met grof gehakte basilicum, salie of peterselie of een combinatie ervan en gegrilde pijnboompitten. Zorg ervoor dat de pasta zeker niet te veel gaart. 

Deze schotel kan je ook afwerken met grof gehakte basilicum , salie of peterselie of een combinatie ervan en grilde pijnboompitten. 

Wil je eens iets anders dan spekjes, schuif dan sneetjes ham in de hete oven tot ze krokant zijn en verbrokkel deze over de hete pasta.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door G.keybets_1 op 08 september 2018 om 07u58

Lekker

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?