Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr Roma tomaten
- 400 gr spirelli
- 1 el olijfolie
- potje tapenade van zwarte olijven
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tonijn in olie
- verse basilicumblaadjes
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Maak een kruiselingse inkeping op de kop van de tomaten en dompel ze 12 tellen in kokend water, direct afkoelen in ijswater.
- Pel de tomaten, snij in vier en verwijder de pitjes.
- Pel de knoflook en snipper fijn.
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin 1 el tapenade met de knoflook en de tomatenpartjes.
- Doe er na +/- 5 minuten de pasta en de tonijn met de olie bij, kruiden met pezo, meng alles goed door mekaar, laat op een zacht vuur 5 minuten opwarmen.
- Snipper naar eigen smaak wat basilicumblaadjes en strooi deze over het gerecht.
- Dien lauw of koud op.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?