Recept 45**** (146 stemmen)

Eenvoudige en luchtige chocoladetaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Chocoladetaart om je vingers bij af te likken!

tijd
20 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt die au bain-marie met de Solo.
  2. Nadat de chocolade gesmolten is, roer je tot het mengsel glad is en laat je het afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Breek de 3 eieren en scheid het eiwit van de eidooiers. Gebruik een klopper om de eidooiers met de suiker te mengen tot het geheel wit wordt.
  5. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder geleidelijk aan toe en meng het geheel daarna met de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten op met een snuifje zout tot het een stijf geheel wordt. Spatel het opgeklopte eiwit beetje bij beetje voorzichtig onder het mengsel tot je een luchtig beslag hebt.
  6. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (22 cm in doorsnede) en bak gedurende 10 minuten.
  7. De cake moet in het midden zacht blijven. Laat afkoelen voor je de cake uit de bakvorm haalt.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (12)

Gepost door VNique op 06 oktober 2018 om 00u02

heerlijk smeuig, ik heb wel echte boter gebruikt ipv margarine, zeer donkere chocolade en zelfrijzend bakmeel, superlekker !

Gepost door Solo op 08 oktober 2018 om 16u25

We zijn blij dat het gesmaakt heeft Vnique! Nog veel bakplezier! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie