Recept 45**** (133 stemmen)

Eenvoudige en luchtige chocoladetaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Chocoladetaart om je vingers bij af te likken!

tijd
20 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt die au bain-marie met de Solo.
  2. Nadat de chocolade gesmolten is, roer je tot het mengsel glad is en laat je het afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Breek de 3 eieren en scheid het eiwit van de eidooiers. Gebruik een klopper om de eidooiers met de suiker te mengen tot het geheel wit wordt.
  5. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder geleidelijk aan toe en meng het geheel daarna met de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten op met een snuifje zout tot het een stijf geheel wordt. Spatel het opgeklopte eiwit beetje bij beetje voorzichtig onder het mengsel tot je een luchtig beslag hebt.
  6. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (22 cm in doorsnede) en bak gedurende 10 minuten.
  7. De cake moet in het midden zacht blijven. Laat afkoelen voor je de cake uit de bakvorm haalt.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door Sabine Rombauts op 23 juli 2018 om 15u32

10 minuten in de oven ?! Dan heb je eerder chocomousse i.p.v. chocoladetaart. Ik had hem gebakken voor 8 personen, onmogelijk om in stukken te snijden, de taart was echt nog veel te plat. Wij hebben hem met de lepel moeten eten. Misschien mag hij toch wat langer in de oven als je voor meer personen bakt? Ik geloof ook nooit dat als je de taart voor 12 personen bakt dat het deeg nog in een vorm van 22 cm kan. Bij mij liep hij al bijna over...

Gepost door Solo op 24 juli 2018 om 13u22

Dag Sabine, wat jammer om te horen dat deze taart niet aan je verwachtingen voldeed. Het klopt inderdaad dat een vorm van 22 cm te klein is als je de taart bakt voor 8 personen. Dan werk je best met 2 aparte bakvormen. De baktijd van 10 minuten kan lichtjes afwijken, afhankelijk van je type oven. Maar het is wel de bedoeling dat deze taart in het midden nog lekker zacht is als je ze serveert. Als je voelt dat de taart echt te lopend is, bak je ze gewoon nog wat langer. Hopelijk vond je de smaak wel lekker?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie