Eenvoudige en luchtige chocoladetaart

152 (152)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt die au bain-marie met de Solo.
  2. Nadat de chocolade gesmolten is, roer je tot het mengsel glad is en laat je het afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Breek de 3 eieren en scheid het eiwit van de eidooiers. Gebruik een klopper om de eidooiers met de suiker te mengen tot het geheel wit wordt.
  5. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder geleidelijk aan toe en meng het geheel daarna met de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten op met een snuifje zout tot het een stijf geheel wordt. Spatel het opgeklopte eiwit beetje bij beetje voorzichtig onder het mengsel tot je een luchtig beslag hebt.
  6. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (22 cm in doorsnede) en bak gedurende 10 minuten.
  7. De cake moet in het midden zacht blijven. Laat afkoelen voor je de cake uit de bakvorm haalt.

Advertentie

Reacties (15)

Gepost door Yolanda1989 op 20 november 2018 om 23u16

Ik heb een hete luchtoven hoelang mag die dan in de oven?

Gepost door Solo op 28 november 2018 om 15u54

Dag Yolanda, bedankt voor je vraag. Als de heteluchtoven op dezelfde temperatuur voorverwarmd is, blijft de baktijd ongeveer dezelfde als bij een traditionele oven. Dus ook een tiental minuutjes. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?