Eenvoudige en luchtige chocoladetaart

207 (207)
20 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt die au bain-marie met de Solo.
  2. Nadat de chocolade gesmolten is, roer je tot het mengsel glad is en laat je het afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Breek de 3 eieren en scheid het eiwit van de eidooiers. Gebruik een klopper om de eidooiers met de suiker te mengen tot het geheel wit wordt.
  5. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder geleidelijk aan toe en meng het geheel daarna met de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten op met een snuifje zout tot het een stijf geheel wordt. Spatel het opgeklopte eiwit beetje bij beetje voorzichtig onder het mengsel tot je een luchtig beslag hebt.
  6. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm (22 cm in doorsnede) en bak gedurende 10 minuten.
  7. De cake moet in het midden zacht blijven. Laat afkoelen voor je de cake uit de bakvorm haalt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (21)

Gepost door VeerleVer op 21 december 2020 om 05u18

Ik heb de hoeveelheden perfect gevolgd en toch was mijn taart behoorlijk droog en viel deze helemaal uiteen. Kon er geen stukken van snijden. Ik weet niet hoe het komt? Moet het mengsel van gesmolten chocolade en boter volledig afgekoeld zijn voor je het toevoegt?

Gepost door Solo op 14 januari 2021 om 16u04

Dag VeerleVer, wat jammer om te horen dat het resultaat van je chocoladetaart niet naar verwachting was. Als je de ingrediënten en de bereiding uit het recept gevolgd hebt, dan ligt de oorzaak wellicht ergens anders. Mogelijk was je taartbeslag na het mengen nog iets te warm. Zet het veiligheidshalve een halfuurtje afgedekt in de koelkast voor je het in de bakvorm schept. Zo krijgen de ingrediënten de tijd om aan elkaar te hechten en is de kans kleiner dat je taart uit elkaar valt bij het snijden. Controleer ook de smeuïgheid van je gebak enkele minuutjes voor het einde van de baktijd met een houten satéprikker. Zo voorkom je dat ze te droog wordt. Hopelijk helpen deze tips. Veel succes de volgende keer! Smakelijke groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?