Eenvoudig slaatje met kaasmandje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor dit slaatje gebruik ik 200 gram voorgewassen gemengde jonge slablaadjes, maak een eenvoudige vinaigrette van 6 eetlepels koolzaad of zonnebloemolie en twee lepels ciderazijn, peper en zout.
  2. Verwarm de oven op 200 graden, leg een siliconematje of bakpapier op de bakplaat van de oven,
  3. maak vier cirkels van ongeveer 15 cm doorsnee met de gemalen emmentalerkaas en laat de kaas smelten gedurende een tiental minuten, duw de gesmolten kaasrondjes in een potje zodat je een korfje bekomt.Rooster de pijnboompitjes in een antikleefpan, Snipper de hesp en het witloof fijn, meng met een beetje mayonaise en vul de korfjes hiermee. Snij de tomaten in blokjes en snipper het bieslook
  4. Verdeel de sla over de borden, besprenkel met de viaigrette en het bieslook, beleg met de tomaatblokjes strooi de pijnboompitjes er over en zet het kaaskorfje in het midden van het bord.Leg er nog enkele sneedjes hesp en eventueel enkele schijfjes gekookt ei op.
  5. Gefrituurde aardappelblokjes of aardappelchips zijn hier lekker bij!

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?