Eenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo

Eenpansgerechten: ideaal als je geen zin hebt in veel afwas of weinig tijd hebt! Want geef toe, af en toe wil je gewoon in je luie zetel zitten in plaats van uren achter het kookvuur.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g korrelrijst
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g chorizo
  • 250 ml bouillon
  • 250 g tomatenpassata
  • 1 chili pepper
  • peper & zout
  • Solo Bakken & Braden
  • handvol fete
  • handvol platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui, rode ui, sjalot, de knoflook en chili peper fijn.
  2. Snijd de chorizo in kleine schijfjes.
  3. Verwarm de Solo Bakken & Braden in een grote pan op een gematigd vuur. Bak de rode en witte ui, sjalot, knoflook en chili peper tot ze glazig zijn. Bak de chorizo even mee tot deze krokant is.
  4. Voeg de tomatenpassata en bouillon toe en laat eventjes inkoken. Kruid met peper en zout.
  5. Spoel ondertussen de rijst een 2 - 3 tal keer om het zetmeel te verwijderen. Doe dit tot de rijst helemaal gewassen is en voeg de gewassen rijst toe aan de pot. Laat dit even meekoken.
  6. Verlaag je vuur naar een zacht vuurtje zodat alles kan stomen. Laat gedurende een 10 tot 20-tal minuten de rijst inkoken.
  7. Werk af met verkruimelde feta en peterselie.

Tip

Werk af met een beetje feta! Het geeft het gerechtje een pittige toets.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?