Bereidingswijze
- Ingrediënten:
- 2 schoongemaakte en gehakte lente-uitjes
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 1/2 cm geschilde en zeer fijn gehakte gemberwortel
- 100 gr gekookt eendevlees in flinterdunne reepjes
- 100 gr wintermeloen in dunne plakjes (alleen in blik te koop in speciaalzaken)
- 1 1/2 liter kippe- of eendebouillon
- Zout
- (1 mespunt ve-tsin)
- 1-2 eetlepels Shau Hsing wijn of droge sherry
- 2 theelepels maizena, opgelost in een beetje bouillon
- Versgemalen peper
- Bereiding:
- Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe
- Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van
- Doe die samen met de overige ingrediënten in de bouillon en breng de soep aan de kook
- Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maizena en
- breng de soep op smaak met wat zout en peper
- Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?