Eendensoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 2 schoongemaakte en gehakte lente-uitjes
  3. 1 eetlepel plantaardige olie
  4. 2 1/2 cm geschilde en zeer fijn gehakte gemberwortel
  5. 100 gr gekookt eendevlees in flinterdunne reepjes
  6. 100 gr wintermeloen in dunne plakjes (alleen in blik te koop in speciaalzaken)
  7. 1 1/2 liter kippe- of eendebouillon
  8. Zout
  9. (1 mespunt ve-tsin)
  10. 1-2 eetlepels Shau Hsing wijn of droge sherry
  11. 2 theelepels maizena, opgelost in een beetje bouillon
  12. Versgemalen peper
  13. Bereiding:
  14. Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe
  15. Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van
  16. Doe die samen met de overige ingrediënten in de bouillon en breng de soep aan de kook
  17. Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maizena en
  18. breng de soep op smaak met wat zout en peper
  19. Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?