Eendenbouten met wortel, sinaas en safraan

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding Snij de witte selder en wortelen in kleine stukjes. Snipper de ui en 1 knoflookteentje fijn. Rasp de schil van 1 sinaasappel: u hebt 1/2 koffielepel nodig. Pers het sap uit. Schil de partjes vruchtvlees van tussen de vliesjes. Meng alles bij elkaar en voeg er een geperst teentje knoflook aan toe samen met de abrikozen. Bereiding (1u30 de dag voordien) Bak de drooggedepte eendenbouten in 2 eetl. olijfolie, met de velkant naar onder. Voeg een scheutje water toe en laat gedurende 5 min. zachtjes stoven. Giet het vrijgekomen vocht weg. Doe nog een eetl. olijfolie in de pan en voeg de wortelen, de ui, de selder en een gesnipperd teentje knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de fond, de witte wijn, het laurierblad, de komijn, het paprikapoeder, de tijm en de safraan toe. Dek af en laat 1u20 min pruttelen. Zet koel weg. De dag zelf (20 min.) Schep het gestolde vet weg. Voeg het sinaas-abrikoosmengsel toe en laat 15 à 20 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout. Lekker met basmatirijst, couscous of kroketjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?