Ingrediënten voor 10 personen
- 5 eendenborsten
- 3 dl olijfolie
- 1 courgette
- kerstomaatjes
- basillicum
- bieslook
- 4 sjalotten
- dille
- 8 el Balsamico azijn
- 60 g boter
- 40 g suiker
- peper en zout
Bereidingswijze
- Bak de eendenborsten in de olie lichtjes roze. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan, verwijder de vetlaag en droog het vlees af.
- Pel de sjalotten en hak ze fijn. Breng ze in een kom samen met het vlees en de versnipperde verse kruiden.
- Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en blijf roeren met een houten lepel tot de suiker gesmolten is. Doe er de Balsamico azijn bij.
- 4.Snijd de courgette middendoor en vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm. Blancheer de stukken courgettes en versnijd ze waaiervormig. Laat ze een 10-tal minuten in de saus marineren.
- Versnijd het vlees en schik het op een schotel. Leg er de stukjes courgettes waaiervormig rond. Nappeer met een weinig marinade. Versier verder met toefjes tuinkruiden en kerstomaatjes.
- Serveer met aardappelpuree of kroketjes.
- Eet smakelijk.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?