Altijd weten wat je gaat eten?
Eendenborstfilet met rode portsaus
Bereidingswijze
- Vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen.
- Eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm. In koekenpan 1 eetlepel boter
- verhitten. Filets op velkant ca.. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca..
- 1 minuut dichtschroeien. Filets uit Nemen pan.
- Ongeveer 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien.
- Port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook BRENGEN.
- Port in ongeveer 2 minuten op Middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren.
- Eendenborstfilets ongeveer. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen.
- Uit Nemen pan en op plank leggen. Groene peper door saus roeren.
- Pan van de hittebron Nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen.
- Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier borden verdelen.
- Saus erover schenken.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?