eendenborstfilet in portosaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 stukken eendenborstfilet
  • 4 radijsjes
  • 4 middelmatige zoetzure augurken
  • 1 glas porto
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel droge kippenboullion
  • 1/2 ajuin
  • 1/2 sap citroen
  • 2 sap mandareintjes
  • kipkruiden
  • 1 eetlepel wildboullion (Piet Huysentruyt)

Bereidingswijze

  1. snijd in het vel van de eendenborstfilet met een scherp mes vierkanten.
  2. kruid de eendenborstfilets met de kippenkruiden ook goed in de sneden
  3. bak de filets in een hete pan eerst langs de velkant zonder vetstoffen
  4. doe er de halve klein gesneden ajuin bij en giet de proto erbij
  5. bak het vlees ook langs de andere kant, tot je gewenste cuisson hebt
  6. leg daarna het vlees op een plank en dek af met zilverpapier
  7. en werk de saus af
  8. giet het vet uit de pan door een zeef in een pot en neem de helft van het vet
  9. doe er een eetlepel bloem en droge kippenboullion bij en roer goed
  10. giet het sap van de halve citroen en manadrijntjes erbij
  11. en doe wat water erbij tot je de gewesnte dikte van de saus hebt
  12. en voeg er een eetlepel wildboullion bij
  13. laat zachtjes sudderen
  14. snijd de radijsjes in stukjes ( niet te klein) en de augurkjes ook
  15. doe dit bij in de saus
  16. en dien alles warm op

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?