eendenborstfilet in portosaus
-
3 stukken eendenborstfilet
-
4 radijsjes
-
4 middelmatige zoetzure augurken
-
1 glas porto
-
1 eetlepel bloem
-
1 eetlepel droge kippenboullion
-
1/2 ajuin
-
1/2 sap citroen
-
2 sap mandareintjes
-
kipkruiden
-
1 eetlepel wildboullion (Piet Huysentruyt)
Bereidingswijze
- snijd in het vel van de eendenborstfilet met een scherp mes vierkanten.
- kruid de eendenborstfilets met de kippenkruiden ook goed in de sneden
- bak de filets in een hete pan eerst langs de velkant zonder vetstoffen
- doe er de halve klein gesneden ajuin bij en giet de proto erbij
- bak het vlees ook langs de andere kant, tot je gewenste cuisson hebt
- leg daarna het vlees op een plank en dek af met zilverpapier
- en werk de saus af
- giet het vet uit de pan door een zeef in een pot en neem de helft van het vet
- doe er een eetlepel bloem en droge kippenboullion bij en roer goed
- giet het sap van de halve citroen en manadrijntjes erbij
- en doe wat water erbij tot je de gewesnte dikte van de saus hebt
- en voeg er een eetlepel wildboullion bij
- laat zachtjes sudderen
- snijd de radijsjes in stukjes ( niet te klein) en de augurkjes ook
- doe dit bij in de saus
- en dien alles warm op
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?