eendenborst

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200gr.C.
  2. Snijd het vel van de eendenborst in een ruitpatroon en bestrooi de filets met zout en peper.
  3. Bak het vlees in ca. 3 min.zonder boter op de velkant.Bak ook de andere zijde bruin en laat het vlees ca. 5 min.in de oven garen
  4. Giet het vet uit de pan,schenk het fond erin en roer het aanbaksel los.
  5. Voeg de port ,azijn en de blaadjes tijm toe.Laat de saus tot de helft inkoken,bind hem licht met aardappelzetmeel en breng op smaak met zout en peper.
  6. Snijd de eendenborstfilet evt.in plakken,verdeel ze over 4 borden en schep de saus eromheen.
  7. TIP !
  8. Serveer met gestoofde groene kool en knolseldeij - frieten,ca. 8 min.lichtbruin gebakken in wat olijfolie en bestrooid met peper en zout.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?