Eendenborst met schorseneren in een koriandersausje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - Meng de sojasaus met de honing en de xeresazijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. - Maak met een scherp mes een kruis in het vel van de eendenborstfilets. Laat 2 u. marineren in de honingmengeling. Draai regelmatig om.
  3. - Hak de peterselie en de koriander fijn. Hou 4 takjes koriander apart voor de afwerking.
  4. Bereiding(45 min.)
  5. Strijk een braadslede in met 1 eetl. boter en schik er de eendenborstfilets op, met de velkant naar boven. Schuif gedurende 20 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven.
  6. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpan. Voeg de diepgevroren schorseneren toe en laat 10 min. stoven zonder deksel. Roer geregeld om met een houten lepel en kruid naar smaak met peper en zout.
  7. Giet de room bij de schorseneren en kruid met de peterselie en koriander. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuurtje tot de room volledig is ingekookt.
  8. Haal de eend uit de braadslede en hou warm. Giet het vet weg. Maak de braad­resten los met de balsamicoazijn en 1/2 dl gevogeltefond. Giet door een zeef in een steelpannetje. Voeg de rest van de gevogeltefond toe en laat 5 min. koken. Breng op smaak met de gember en bind eventueel met instantsausbinder.
  9. Tip
  10. AfwerkingSnij de eendenborstfilet in schuine, dunne sneetjes. Verdeel de schorseneren naast elkaar in het midden van de borden. Leg er dakpansgewijs enkele sneetjes eendenborst op. Lepel er de saus rond en werk af met een takje koriander. Dien op met aardappelkroketten.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?