Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de pompelmoezen grondig met warm water. Snijd er met een fijnschiller 6 reepjes harde schil af. Snijd de reepjes in kleine stukjes.
  2. Leg de schilletjes in een potje, bedek met koud water. Breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en giet af. Houd de schilletjes bij.
  3. Schil de pompelmoezen volledig en snijd er met een mes tussen de tussenschotten mooie halve maantjes uit. Pers met de handen de overblijfselen van de pompelmoezen uit. Houd het sap bij van de eend. Peper de eendenborsten stevig in. 
  4. Laat een pan op het vuur heet worden. Giet er de arachide in en voeg het klontje Solo toe. Leg de eendenborsten met de velkant naar onder in de pan. Leg het ongepelde teentje knoflook bij het vlees in de pan. Laat de eend 5 minuten bakken en draai dan om. Laat nog 4 minuten bakken. Schep het vlees uit de pan en houd warm in een lauwe oven die staat afgesteld op 80°C. 
  5. Giet het braadvet in de pan weg. Giet het pompelmoessap (ook het sap dat uit de partjes is gevloeid) in de pan. Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. 
  6. Verkruimel de peperkoek boven de pan. Plet de peperkoek met een vork in de pan. Peper en zout de saus. Laat 30 seconden koken. 
  7. Zeef de saus boven een klein sauspannetje. Verwijder de knoflookteen en pers met een lepel stevig in de zeef om alle extra smaakstoffen in de saus te doen overgaan. 
  8. Laat de saus aan de kook komen. Haal dan het pannetje van het vuur. Leg de pompelmoesparten in de saus. Laat er ook al schuddend met het pannetje een klontje Solo in uitsmelten. Overgiet het vlees, dat we bestrooien met wat grof zeezout, met de saus en werk af met de pompelmoesschilletjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 09 december 2010 om 18u49

Spruitjes en aardappelgratin passen perfect bij dit gerecht. Smakelijk!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?