Recept 45**** (2 stemmen)

Eendenborst met honing-rode wijnsaus

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Stoof de sjalotjes aan in wat boter en blus met de rode wijn. Laat deze wijn inkoken en voeg 2 eetlepels honing toe en laat dit inkoken totdat je een siroopje verkrijgt. Blus tenslotte met de bruine jus.
  2. Maak het witlof schoon en bak dit aan in wat boter met een lepeltje honing, voeg peper en zout toe en laat verder een 30 min stoven onder deksel.
  3. Bak de eendenborsten aan in de boter, eerst de botkant en tenslotte de velkant. Kruiden met peper en zout. Laat verder garen in de oven maar zorg ervoor dat deze goed rose blijven.
  4. Vul de halve perziken met de veenbessencompote.
  5. Serveer de in dunne reepjes gesneden eendenborsten met het geglaceerde witlof, tuinkers, de halve perziken en aardappelkroketten.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door evelien_3 op 12 oktober 2014 om 09u31

variant op dit goed recept: vul de eend op met perzik(fijngehakt) en ajuin(fijngehakt) maak rodewijnsaus volgens recept. uw eend gaat wel zwemmen in de kom; maar de maak is subliem

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie