Eendenborst met gepaneerde champignons, gegratineerde aardappelen met boontjes en bouquet de moines

3 (3)
90 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon met een borsteltje. Laat een weinig Solo smelten in een kookpot op een laag vuur. Leg hierin de champignons en zet een deksel op de pot, laat de champignons ongeveer 10 minuten ‘uitzweten’. Laat de champignons uitlekken en bewaar al het vocht.
  2. Snipper de sjalot fijn, stoof aan in een weinig vetstof en blus met xeresazijn, voeg het vocht van de champignons en de gevogeltejus toe en laat zachtjes inkoken met de tijm, laurier en knoflook tot sausdikte. Zeef de saus en houd apart.
  3. Kook de aardappelen gaar in kokend gezouten water. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze in blokjes.
  4. Kook de boontjes gaar in ruim kokend gezouten water, ongeveer 5 à 6 minuten. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  5. Pel de ui en snijd in fijne schijfjes. Verhit een weinig olie in een pan en bak hierin de uiringen goudbruin. Voeg de spekreepjes toe en bak nog even verder aan. Voeg nu de aardappelblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper van de molen en zeezout. Verdeel de aardappelmengeling over 4 ingevette serveerringen of 4 ingevette vuurvaste schaaltjes. Vervolg met de boontjes, snijd ze eventueel bij indien nodig. Snijd de uiteinden van de bouquet de moines en snijd ze vervolgens doormidden. Leg telkens een schijfje kaas bovenop de boontjes.
  6. Haal de champignons achtereenvolgens door de gekruide bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel en leg ze op een bord. Bestrooi het bord eerst met wat paneermeel, zo blijven ze niet kleven.
  7. Verwarm de oven voor op 190°C en de friteuse op 180°C.
  8. Zet de aardappel-met-boontjes-taartjes in de oven gedurende ongeveer 10 minuten of tot wanneer de kaas mooi gesmolten is. Braad ondertussen de eendenborsten.
  9. Snijd de velkant van de eendenborsten kruislings in met een scherp mesje. Verhit een pan en leg hierin de eendenborsten met de velkant naar beneden gericht. Laat ze op een middelhoog vuur mooi aankleuren gedurende ongeveer 3 minuten en draai ze om. Laat nog even verder kleuren gedurende ongeveer 2 minuten. Wikkel ze in aluminiumfolie en zet ze nog 3 minuten in de oven.
  10. Bak de gepaneerde champignons en laat ze goed uitlekken. Warm de saus weer op en laat het klontje Solo er van het vuur in wegsmelten, kruid met peper en zout.
  11. Schik de aardappeltaartjes op de borden, snijd de eendenborst in fijne plakjes en schik het vlees erbij. Werk af met de gepaneerde champignons en de saus.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?