Eendenborst met cantharellen en puree van knolselderij

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en knolselderij en snij ze in blokjes. Breng ze aan de kook met de melk en voeg water toe tot ze onder staan. Laat met een snuifje zout ongeveer een half uur gaar koken. Giet af en draai ze door de groentemolen of gebruik een pureeknijper.
  2. Voeg de Solo, de helft van de Solo Crèmefine Cuisine, de peper en nootmuskaat toe en roer goed door. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier.
  3. Snij het vel van de eend in ruitjes schuin in. Zet een grillpan op niet te hoog vuur en bak de eendenborsten ongeveer acht minuten op hun vel kant. Zet het vuur wat hoger en bak de eend aan de andere kant bruin in vier minuutjes.
  4. Het vlees moet rosé blijven. Laat rusten onder folie.
  5. Bak de sjalotsnippers, de knoflook en de champignons niet te snel bruin in het eendenvet. Voeg na 4 minuten de rest van de Solo Crèmefine Cuisine en de bouillon toe. Zet het vuur 1 minuut hoog. Giet de cognac erbij.
  6. Maak met een ronde vorm een torentje puree. Leg daar wat plakjes eendenborst op. Begiet met de cantharellensaus en bestrooi met peterselie.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door biekevg op 15 november 2012 om 15u12

Simpel en héél erg jummie!!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?