Eend met pastinaakpuree en pruimen

Herfst dat wil zeggen dat de vergeten groenten weer van de partij zijn en het wildseizoen is geopend. Dit gerechtje van eend met pastinaakpuree combineert beide in een echt herfstig gerecht met een fruitige twist met een salsa van pruimen. Een gerechtje bomvol smaak, zonder een hele resem aan ingrediënten en klaar in no-time.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaken en aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Kook deze gaar in licht gezouten water.
  2. Giet af en mix tot een gladde puree samen met de Solo Crèmefine.
  3. Breng de puree op smaak met peper en zout en houd het het geheel warm.
  4. Terwijl kan je de salsa van pruimen maken.
  5. Halveer de pruimen, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes. Pel de sjalot en hak fijn.
  6. Meng de pruimen met de fijngehakte sjalot, peterselie, honing en een snuifje zout en bewaar de salsa koel.
  7. Laat de eendenborstfilets eerst zo’n 10 minuten op kamertemperatuur komen.
  8. Maak nadien ondiepe inkepingen in de vetrand en kruid de filets met peper en zout.
  9. Verhit een pan met Solo Vloeibaar, leg de eendenborstfilets op de velkant in de hete pan en bak ze goudbruin gedurende 4 à 5 minuten
  10. Draai om en bak nog eens zo’n 9 minuten. Gaartijd hangt ook af hoe je zelf de cuisson verkiest.
  11. Eenmaal mooi gebakken, haal de filets uit de pan en laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  12. Snijd de filet na het rusten in plakjes.
  13. Verdeel de puree over de borden, leg daarop de plakjes eendenborstfilet en werk af met de salsa van pruimen.

Tip

Geen fan van pruimen? Je kan de pruimen ook perfect vervangen door appel en/of peer!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?