Eend met citroen en raapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de saus: het sap van 1 sinaasappel, 2 dl witte wijn, 1 el honing, zout en Cayennepeper
  2. Schil en snijd de raapjes in kwartjes, snijd de citroenen in kwartjes. Schik de eend in een ovenschotel, bestrooi met zout en peper en bestrijk met honing. Verdeel de raapjes en de citroenen rond de eend. Leg een klontje Solo op de eend en braad ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180┬░. Bedruip de groenten en e eend regelmatig met het vrijgekomen eendenvet.
  3. Verwijder de groenten en de eend uit de schotel en houd ze warm. Verwijder het overtollig vet, blus de schotel met wijn, en giet de overige ingredienten erbij. Laat 1/3 inkoken en breng op smaak met zout en peper. Bind eventueel de saus met een klontje verse boter.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?