Een te gekke zuurkoolstamppot

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1,5 kilo aardappelen
  2. * 600 gram wijnzuurkool
  3. * 1 rookworst
  4. * 1 theelepel mosterd
  5. * 0,5 theelepel tijm
  6. * 1 eetlepel rode-wijnazijn
  7. * 1 teentje knoflook
  8. * 0,5 theelepel kerrie
  9. * 2 eetlepels melk
  10. * klontje boter
  11. * peper
  12. * zout
  13. Voorbereiding
  14. * Schil de aardappelen
  15. * Doe de wijnzuurkool in een pan met een klein beetje water
  16. * Voeg de kerrie, azijn, tijm, knoflook en wat peper aan de zuurkool toe
  17. Bereiding
  18. * Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar
  19. * Kook de zuurkool 20 minuten op een laag pitje
  20. * Stamp de aardappelen met wat melk en een klontje boter tot een stevige puree
  21. * Giet de zuurkool af en voeg deze bij de puree
  22. * Snij de rookworst in kleine plakjes en vermeng deze met de stamppot
  23. Serveertip
  24. Lekkere vleesjus en eventueel wat uitgebakken spekjes

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?