Recept 45**** (11 stemmen)

Een hemelse croque monsieur

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

TASTY TOSTI'S EN KROKANTE CROQUES

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dit is echt de allerlekkerste croque monsieur die ik ooit gegeten heb.
  2. De combinatie van de romige bechamelsaus met het krokant geroosterde brood, warme ham en gesmolten zachte kaas moet wel in de hemel bedacht zijn…
  3. Je kunt dit ook prima als makkelijk hoofdgerecht eten.
  4. Serveer er dan een lekkere kom soep of salade bij.
  5. Wanneer je saus over hebt bewaar het dan gewoon voor de volgende dag.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Smelt de boter in een pannetje maar zorg dat hij niet bruin wordt.
  8. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer met een garde goed door.
  9. Blijf een paar minuten roeren om de bloem gaar te laten worden.
  10. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat de saus de juiste dikte heeft.
  11. Hij moet niet te dik maar ook niet te dun zijn… Duidelijk toch ?
  12. Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg hier het brood op.
  13. Beleg een boterham met ham, plakken kaas en lepel hier tot slot wat bechamelsaus over.
  14. Leg de tweede boterham erop en bedek deze weer met wat bechamelsaus.
  15. Strooi er wat geraspte kaas over en bak ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Monique_14 op 19 februari 2013 om 12u12

Dit kan niet anders dan HEMELS zijn, weeral iets om de kids mee te verwennen!! Groetjes,

Gepost door Love to Cook op 19 februari 2013 om 12u31

Hai Monique, Dank je wel. Groetjes Love

Hoeveel sterren geef jij dit recept?