Recept 35*** (10 stemmen)

Eclairs

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Desserts bakken

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Soezendeeg :
  2. Breng het water met zout en boter aan de kook. Voeg naast het vuur alle bloem ineens toe.
  3. roer goed en zet terug op het vuur tot het deeg een bol vormt
  4. Doe in een kom en laat even afkoelen . Klop de eieren er één voor één onder Telkens goed mengen tot glanzend deeg
  5. Spuit met een ongetande huls strepen deeg op een bakplaat met bakpapier
  6. Bak de soezen 20 à 30 minuten bij 200°
  7. laat afkoelen in een open oven
  8. Vulling:
  9. Eieren schuimig kloppen met suiker en vannilesuiker
  10. Vannillebloem erdoor roeren
  11. Melk verwarmen en bij de eieren voegen
  12. Terug in de kookpot brengen en al roerend laten doorkoken op een zacht vuur
  13. Laat afkoelen
  14. Glazuur :
  15. Room verwarmen met de suiker en over de stukjes chocolade gieten
  16. Roeren tot de chocolade gesmolten is.
  17. Boter en glucose erdoor roeren . Iets laten opstijven
  18. Afwerking:
  19. Knip de dekseltjes van de soezen en verwijder het ongebakken deeg
  20. Vul de soezen met de pudding
  21. Bestrijk de deksels met chocolade en laat opstijven

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door note op 29 maart 2016 om 12u34

Ze zijn zeer lekker.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie