Eclairs met banketbakkersroom en ganache

Met dit eclairs met banketbakkersroom recept maak je zelf de allerlekkerste eclairs. Deze eclairs smaken heerlijk bij een kopje koffie of als dessert.

1 (1)
40 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak het soezenbeslag:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de Solo Patisserie met de melk en het water in een sauspan en breng aan de kook. Roer er op een zacht vuur met de garde de bloem onder. Voeg een snuifje zout toe en laat het mengsel al roerend drogen.
  3. Neem de pan van het vuur en roer er met een houten lepel één voor één de 6 eieren door. Schep het beslag in een spuitzak.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het laatste ei los. Spuit op 5 cm van elkaar lange stroken van het deeg op de bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak 20 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  5. Maak de banketbakkersroom:
  6. Klop de eierdooiers, het puddingpoeder en de suiker los in een beetje melk. Doe de rest van de melk in een sauspan. Snijd een vanillestokje open, schraap het merg eruit en voeg het toe aan de melk.
  7. Breng zachtjes aan de kook. Schep enkele lepels hete melk door het eimengsel. Voeg dit mengsel opnieuw bij de hete melk en laat al roerend inkoken tot een pudding.
  8. Giet de banketbakkersroom in een schaal, leeg een vel plasticfolie op het oppervlak en zet in de koelkast.
  9. Maak de chocoladeganache:
  10. Breng de Solo Crèmefine Patisserie aan de kook en giet hem op de chocolade. Voeg 2 eetlepels bloemsuiker toe en roer tot een glad glazuur.
  11. Werk af:
  12. Haal de banketbakkersroom uit de koelkast, roer glad en schep hem in een spuitzak. Maak een kleine holte in de éclairs en vul ze met de banketbakkersroom. Dop de bovenzijde van de éclairs in de chocoladeganache en serveer ze op een schaal.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?