Echte stoverij van oma

Echte stoverij, die maak je zoals in dit recept. Uiteraard met een flinke scheut bier, zoals oma het ook altijd deed. Zalig comfortfood! 

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. *Bak het vlees in de boter tot het vlees helemaal bruin ziet. *Voeg de ajuinen toe en stoof tot zacht. *Giet het water erop. *Voeg het bier toe en kruid. *Lepel mosterd, tijm, laurierblad en wijn toevoegen. *Laat minstens 30min. stoven. *Proef of het vlees mals is. *Voeg zakje knorr/dikmiddel toe en laat 5min. voortstoven. *Proef of het goed is en serveer.

Tip

Is je stoverij nogal taai?

Zorg dat je een pan met een dikke bodem gebruikt: met een echte, gietijzeren stoofpot kan er weinig misgaan.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door solomien op 14 oktober 2012 om 22u14

Ik bereid mijn stoofvlees altijd een dag ervoor half klaar,en het is dan nog lekkerder de dag zelf

Hoeveel sterren geef jij dit recept?