Echte kippenbouillon met bospaddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 soepkip
  3. 3 wortelen
  4. 5 takken selder
  5. 4 uien
  6. 2 kruidnagels
  7. 1 laurierblad
  8. 1 tijmtakje
  9. boter
  10. 300 g boleten of hanenkammen
  11. 2 sneden brood
  12. 4 stukjes merg
  13. peper
  14. zout
  15. Bereiding:
  16. Bereid een bouillon met de soepkip, groenten, kruiden, peper en zout. Laat ongeveer 2 uren zachtjes sudderen, tot de kip gaar is.
  17. Verwijder de kip, zeef de bouillon en ontvet. Behoud een paar mooie stukken gekookt kippenvlees om mee op te dienen.
  18. Bak de bospaddenstoelen in wat boter, kruid met peper en zout. Bak het merg enkele minuten in een warme oven (180°C).
  19. Snijd de broodsneden in 2, bak de 4 toasten met boter in een pan mooi bruin. Schik het merg op de toasten.
  20. Serveer de warme soep in diepe borden, werk af met stukjes kip, bospaddenstoelen en een mergtoast.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?