ECHTE HASSELTSE SPECULAAS

Ingrediënten voor 8 personen

  • 325 gr donkere kandijsuiker
  • 140 gr zachte boter
  • 35 gr reuzel (varkensvet)
  • 5 gr maagzout bicarbonaat
  • 500 gr bloem
  • 12 gr bakpoeder
  • 12 gr speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 75 cl melk

Bereidingswijze

  1. - Boter en suiker goed mengen.
  2. -Het maagzout zeven met de bloem.
  3. -De bloem, het bakpoeder en de kruiden aan het suikermengsel en alles mengen.
  4. -Het ei en de melk toevoegen en kort kneden.
  5. -24 uur laten rusten in de koelkast.
  6. -Deeghompen van 60 gr maken en op bakpapier op de bakplaat leggen.
  7. -15 minuten bakken op 230° C

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door I.G op 13 augustus 2020 om 16u43

Spijtig dat ik gaan nul sterren kan geven! Ik maak het deeg en zie dat het heel slap is. Ik kom naar de website om te kijken of er geen video aanwezig is met uitleg. Uiteindelijk zie ik andere reacties staan waar ze vermelden dat er een fout in het recept staat, dit had ik dus nog niet gelezen voor ik begon. Ik ben heel teleurgesteld omdat ik dit voor iemand haar verjaardag aan het bakken was en nu met niets aankom. Ik kan mijn deeg gewoon wegsmijten! Ik zou het appreciëren moest solo hier op reageren en werkelijk iets aan het recept doen zoals ze eerder al beloofd hadden. Ik gebruik al zeker geen solo recepten meer!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?