ECHTE HASSELTSE SPECULAAS

Ingrediënten voor 8 personen

  • 325 gr donkere kandijsuiker
  • 140 gr zachte boter
  • 35 gr reuzel (varkensvet)
  • 5 gr maagzout bicarbonaat
  • 500 gr bloem
  • 12 gr bakpoeder
  • 12 gr speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 75 cl melk

Bereidingswijze

  1. - Boter en suiker goed mengen.
  2. -Het maagzout zeven met de bloem.
  3. -De bloem, het bakpoeder en de kruiden aan het suikermengsel en alles mengen.
  4. -Het ei en de melk toevoegen en kort kneden.
  5. -24 uur laten rusten in de koelkast.
  6. -Deeghompen van 60 gr maken en op bakpapier op de bakplaat leggen.
  7. -15 minuten bakken op 230┬░ C

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door nalake op 30 april 2016 om 22u25

volgens mij zit hier een fout in de hoeveelheid melk mijn speculaas is heel plat omdat het deeg heel lopend was en flauw van smaak

Hoeveel sterren geef jij dit recept?