ECHTE HASSELTSE SPECULAAS

Ingrediënten voor 8 personen

  • 325 gr donkere kandijsuiker
  • 140 gr zachte boter
  • 35 gr reuzel (varkensvet)
  • 5 gr maagzout bicarbonaat
  • 500 gr bloem
  • 12 gr bakpoeder
  • 12 gr speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 75 cl melk

Bereidingswijze

  1. - Boter en suiker goed mengen.
  2. -Het maagzout zeven met de bloem.
  3. -De bloem, het bakpoeder en de kruiden aan het suikermengsel en alles mengen.
  4. -Het ei en de melk toevoegen en kort kneden.
  5. -24 uur laten rusten in de koelkast.
  6. -Deeghompen van 60 gr maken en op bakpapier op de bakplaat leggen.
  7. -15 minuten bakken op 230° C

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Heidixxx op 03 december 2019 om 12u47

Spijtig dat ik niet eerst naar de reacties ben komen kijken. Hier hetzelfde probleem, heel mijn deeg naar de vaantjes, de hoeveelheid melk moet ml zijn ipv cl, dus nog niet aangepast zoals afgesproken in vorige reactie :-(

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?