ECHTE HASSELTSE SPECULAAS

Ingrediënten voor 8 personen

  • 325 gr donkere kandijsuiker
  • 140 gr zachte boter
  • 35 gr reuzel (varkensvet)
  • 5 gr maagzout bicarbonaat
  • 500 gr bloem
  • 12 gr bakpoeder
  • 12 gr speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 75 cl melk

Bereidingswijze

  1. - Boter en suiker goed mengen.
  2. -Het maagzout zeven met de bloem.
  3. -De bloem, het bakpoeder en de kruiden aan het suikermengsel en alles mengen.
  4. -Het ei en de melk toevoegen en kort kneden.
  5. -24 uur laten rusten in de koelkast.
  6. -Deeghompen van 60 gr maken en op bakpapier op de bakplaat leggen.
  7. -15 minuten bakken op 230┬░ C

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Schmekkie op 20 juni 2019 om 19u31

Inderdaad, hier hetzelfde probleem. Misschien een komma vergeten?

Gepost door Solo op 28 juni 2019 om 17u02

Dag Schmekki, bedankt voor je opmerking. We checken het recept intern en doen de nodige aanpassingen! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?