Ingrediënten voor 10 personen
- 1 liter Melk
- 6 Aalsterse Mastellen
- 150 gram kandijsiroop
- 100 gram fijne witte suiker
- 150 gram bruine suiker
- 1/4 koffielepel foeli
- 1 koffielepel Kaneel
- 4 eiers
Bereidingswijze
- 1.De hard geworden mastellen verbrijzelen
- Melk op het vuur zetten, maar niet laten koken.
- Doe in de melk de zuiker en kandijsiroop.
- Laat de melk afkoelen tot lauw
- Voeg de verbrijzelde mastellen toe.
- voeg nu de eiers toe ( eigeel en eiwit te samen)
- Voeg kaneel en foeli toe.
- Alles fijn mixen.
- de oven voorverwarmen op 225 °C (boven en onderwarmte)
- De grote vuurvaste kom met bereiding in de oven zetten .
- Na 60' de oven nog een 30' lager zetten op 180 à 200 °C
- Je kan met een mes in de vlaaien steken en als ze niet meer aan het mes blijft kleven is ze klaar.
- EET SMAKELIJK VAN DE ECHTE AALSTERSE VLAAIEN
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door patricia127 op 04 april 2013 om 00u04
in west- vlaanderen namelijk een dorp dat staden noemt vindt je ze ook nog hoor !
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?