Ingrediënten voor 4 personen
-
200 ml Solo Crèmefine Licht
- 400 g penne
- 20 zongedroogde tomaatjes op olie
- 200 g babyspinazie
- 2 teentjes look
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1 liter water
- 50 g gemalen Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Zet een grote stoofpot met dikke bodem op middelhoog vuur en laat even voorverwarmen.
- Snijd ondertussen de kipfilet in hapklare stukjes.
- Bak de kipstukjes goudbruin in de Solo margarine en laat nadien 4 minuten verdergaren in wat olie van de zongedroogde tomaten.
- Hak ondertussen de look fijn, voeg hem toe net voor de kip klaar is en laat even mee bakken. Voeg ook de Italiaanse kruiden toe en roer goed om.
- Schep de kip uit de pot en bewaar even apart.
- Doe de zongedroogde tomaatjes in de pot samen met de penne, het bouillonblokje, de Solo Crèmefine Cuisine en het water en breng al roerend aan de kook.
- Laat het geheel zo’n 10 minuten koken tot de pasta gaar is en al het water is opgenomen. Blijf regelmatig roeren.
- Voeg de gebakken kipstukjes, de spinazie en Parmezaanse kaas toe en roer goed om. Verwarm nog 1 minuut verder tot de spinazie geslonken is en de kip warm is.
Tip
Je kan voor dit gerecht ook een restje gebakken kipfilet gebruiken. Sla dan stap 1-5 over en kruid bij in stap 6.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?