Recept 35*** (1 stem)

Duvelse soep met krab

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 200 gr krab (diepvries of blik)
  3. 7 dl visbouillon, eventueel instant
  4. 2 1/2 dl Duvel
  5. 2 dunne preien
  6. 4 ontvelde tomaten
  7. Zout
  8. Witte peper
  9. 1 1/2 eetlepel maïzena
  10. 1 theelepel worcestershiresaus
  11. 1 eetlepel versgehakte peterselie
  12. Bereiding:
  13. In deze soep met krab wordt Duvel verwerkt.
  14. Omdat het bier in de fles hergist, dient men bij de bereiding van de soep erop te letten, dat het "depot" met een laatste restje bier in de fles achterblijft
  15. Laat de diepgevroren krab ontdooien (of de krab uit blik uitlekken), verwijder de kraakbeenachtige delen en snijd de krab in kleine stukjes
  16. Breng de bouillon aan de kook en schenk er voorzichtig het bier bij (let op het depot!)
  17. Laat het mengsel 5 minuten doorkoken
  18. Reinig de prei, snijd de witte en lichtgele delen in uiterst smalle reepjes en laat de prei enkele minuten in de bouillon koken
  19. Halveer de tomaten, neem de kernen, het zaad en het vocht weg en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes
  20. Maak de maïzena aan met 3 eetlepels water en roer het mengsel onder de kokende bouillon
  21. Voeg vervolgens de tomaten en de krab toe en breng de soep op smaak met wat zout, peper en worcestershiresaus
  22. Schep de soep in voorverwarmde kommen of borden en strooi er de peterselie over
  23. Geef er sneetjes stokbrood bij

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door dirk1969 op 21 juli 2015 om 18u57

Best lekker. Er mag wel 100 grammen extra krab in voor een mooi gevulde soep.

Gepost door Solo op 23 juli 2015 om 15u55

Oké, Dirk. Bedankt voor de tip! :)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie