Bereidingswijze
- Benodigdheden:
- 150 gr verse zalm
- 150 gr gerookte zalm
- 1 fijngesnipperde rode ui
- 2 eetlepels verse dille
- 2 fijngesnipperde stronkjes witloof
- sap van ½ citroen
- suiker
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels fijngehakte verse dille
- boter
- enkele sprietjes bieslook
- versgemalen zwarte peper en zeezout
- Bereiding:
- Stoof de witloofsnippers aan in boter zonder ze te laten kleuren, bestrooi met wat suiker, Kruid met peper en zout en laat licht karameliseren, laat afkoelen.
- Snij de verse en gerookte zalm in zeer kleine blokjes en meng door elkaar.
- Los een mespunt suiker op in het citroensap en voeg er de olie aan toe, meng door de zalm samen met de uisnippers en dille, breng op smaak met peper en zout en zet koel weg.
- Vul kleine glaasjes met afwisselend een laagje witloof en een laagje zalmtartaar, werk af met fijngesnipperde bieslook.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?