Ingrediënten voor 10 personen
- 200 gr bruine chocolade
- 2 st eieren
- 165 gr room (35% vetgehalte)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1,5 blaadje gelatine
- 50 gr suiker
- 2 eetlp melk
- 200 gr witte chocolade
- 2 st eieren
- 165 gr room (35%vetgehalte)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1,5 blaadje gelatine
- 50 gr suiker
- 2 eetlp melk
Bereidingswijze
- Voor 10 glazen potjes......
- Laat de gelatine in koud water weken.
- Scheid de eigelen van de eiwitten.
- Doe 25g suiker bij de eigelen en klop op tot een witgele, luchtige massa.
- Laat de bruine chocolade smelten. (chocolade verbrand snel. Zet de microgolf dus niet te hoog)
- Doe de gesmolten chocolade bij de opgeklopte eieren. Het mengsel zal nu iets stijver worden.
- Warm de melk in een klein kommetje op.
- Knijp de gelatine uit en doe bij de melk. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
- Doe de melk bij de opgeklopte eieren en roer goed met een klopper totdat alle brokjes opgelost zijn.
- Klop de eiwitten op met de overige 25g suiker en doe 1/3 bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig om met een spatel of houten lepel. Doe nadien de rest van de eiwitten erbij.
- Klop de room op met de vanillesuiker en doe 1/3 bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig en doe nadien de rest van de opgeklopte room erbij.
- Giet in potjes en zet ze even aan de kant voor de witte chocolade.
- Herhaal hetzelfde voor de witte chocolade................................en giet de massa op de bruine chocolade en laat gedurende enkele uren opstijven in de koelkast.
- HEERLIJK!!!!
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door nanyfred op 06 april 2016 om 16u39
Zal straks eens proberen maken dank u om het mooi uit te leggen
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?