Recept 45**** (13 stemmen)

Duo van witte en bruine chocolademousse

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Desserts bakken

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor 10 glazen potjes......
  2. Laat de gelatine in koud water weken.
  3. Scheid de eigelen van de eiwitten.
  4. Doe 25g suiker bij de eigelen en klop op tot een witgele, luchtige massa.
  5. Laat de bruine chocolade smelten. (chocolade verbrand snel. Zet de microgolf dus niet te hoog)
  6. Doe de gesmolten chocolade bij de opgeklopte eieren. Het mengsel zal nu iets stijver worden.
  7. Warm de melk in een klein kommetje op.
  8. Knijp de gelatine uit en doe bij de melk. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
  9. Doe de melk bij de opgeklopte eieren en roer goed met een klopper totdat alle brokjes opgelost zijn.
  10. Klop de eiwitten op met de overige 25g suiker en doe 1/3 bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig om met een spatel of houten lepel. Doe nadien de rest van de eiwitten erbij.
  11. Klop de room op met de vanillesuiker en doe 1/3 bij het chocolademengsel. Roer voorzichtig en doe nadien de rest van de opgeklopte room erbij.
  12. Giet in potjes en zet ze even aan de kant voor de witte chocolade.
  13. Herhaal hetzelfde voor de witte chocolade................................en giet de massa op de bruine chocolade en laat gedurende enkele uren opstijven in de koelkast.
  14. HEERLIJK!!!!

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door nanyfred op 06 april 2016 om 14u39

Zal straks eens proberen maken dank u om het mooi uit te leggen

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?