Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voeg een half bolletje kerstomaatje en mozarella samen en zet met een prikkertje vast.Druppel er wat olijfolie over en geef een lichte draai uit de pepermolen ( eventueel wat zout)Serveer de bolletjes als hapje met zelfgemaakte pesto ( Zie onder)
  2. Of serveer de samengestelde bolletjes als licht voorgerechtje.Leg dan op elk bordje wat rucola. Zet er 5 bolletjes tomaat/mozzarella op en slinger wat basilicum dressing eromheen.Ook een leuk hapje op een buffet.Leg in dat geval een vers blaadje bailicum tussen het halve tomaatje en het halve mozzarella bolletje.
  3. 1-2-3 hopla zelfgemaakte pesto.12 el extra virgine olijfolie extra zout en peper naar smaak 1 basilicum plantje 1 teen knoflook 50 gr parmezaase kaas in stukjes 150 gr geroosterde pijnboom pitten
  4. Mix de geroosterde pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en het teentje knoflook in de keukenmachine tot kleine kruimels. Voeg de basilicum, peper, zout en olijfolie toe en mix alle ingrediënten nog even kort door elkaar.
  5. Wil je de pesto graag wat langer bewaren, doe het dan in een schoon weckpotje en schenk er een dun laagje olijfolie op. Zo blijft de pesto 2 maanden houdbaar. Na opening kun je de pesto het beste binnen 1 week opmaken.
  6. Met deze verse pesto zet je in een handomdraai een ware smaakexplosie op tafel. Heerlijk op een stokbroodje, bij vis uit de oven, of als saus over zelfgemaakte pasta. Wat je overhoudt kun je bewaren in weckpotjes. Met handgeschreven etiket en feestelijke lintje een origineel cadeautje
  7. .
  8. .

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?