Duo van roze zalm en gerookte zalm met kaas

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding :
  2. Leg eerst en vooral een plastic folie op de plank. Leg de zalmfilet op de plastic folie.Fileer de zalmfilet doormidden zodat je een plak zalm krijgt. Drapeer dan de gerookte zalm over de plak zalm. Bedek deze helemaal. Rol dan met behulp van de plastic folie een rol van de plak rauwe zalm. Hef de plastic folie omhoog zodat de zalm intern oprolt. Leg deze rol min. een uur of zelfs twee in de koelkast.
  3. Neem de rol uit de ijskast en haal de folie weg. Snij de rol met zalm in plakjes van ongeveer 3 cm. Schik deze op en geoliede bakplaat. Leg bovenop elk plakje zalm een stukje munster.
  4. Verwarm de oven op 180┬░ en zet de bakplaat er voor een 20 minuten in.
  5. Voor de saus heb je de keuze tussen eventueel een warme tartaarsaus of een garnalensaus
  6. De aardappelen kan je in schijfjes snijden zoals we wel eens met een appel doen. De aardappelpartjes even afkoken, maar niet gaar laten worden. Afgieten en laten afkoelen.
  7. NAdien kan je deze partjes frituren zodat je eens een andere variatie kan presenteren.
  8. Werk je liever met puree? Geen probleem. Meng eens een rol of anderhalve rol kruidenboter tussen je purree. JE hebt een volledig andere smaak die goed gaat met de zalm.
  9. Smakelijk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?