Duivenborst met trappist

9 (9)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de puree.
  2. Kook de aardappelen gaar. Prak ze met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Roer er zoveel Solo door tot de puree smeuïg is.
  3. Meng er dan de fijngesnipperde peterselie onder. Houd warm.
  4. Bestrooi de borstfilets met peper en zout.
  5. Verhit een beetje Solo in een pan en leg er het takje rozemarijn in. Leg er de borstfilets in met de velkant naar onder.
  6. Bak ze 3 tot 4 minuten op de velkant en 2 tot 3 minuten op de vleeskant.
  7. Neem de filets uit de pan.
  8. Strooi de sjalotsnippers in de pan, leg er de takjes tijm bij, zet het vuur laag en bak de sjalotten glazig.
  9. Roer de aanbaksels los met het trappistenbier en de honing. Laat dit mengsel lichtjes indikken.
  10. Warm de filets heel eventjes mee.
  11. Verdeel de puree over de borden.
  12. Leg telkens 2 filets op de puree.
  13. Haal de takjes tijm en rozemarijn uit de pan.
  14. Roer enkele koude klontjes Solo door de saus en sprenkel de saus over de duivenborsten.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Solo op 08 november 2012 om 15u36

Dank je wel Cuisinefun voor je opmerking. Als je gedroogde perterselie gebruikt is dat inderdaad te veel.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?