Duivelse chocolade cake met hemels appelsien glazuur

Ingrediënten voor 15 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de duivelse chocolade cake: Verwarm de oven voor op 170°C (traditionele oven)
  2. Doe de boter, de suiker en het zakje vanillesuiker in de kom van de keukenmachine (K-klopper) en klop tot een bleek en luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe.
  3. Voeg het cacaopoeder, het bakpoeder en het snuifje zout toe en klop tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de helft van de bloem toe, gevolgd door de melk en de andere helft van de bloem. Schraap tussendoor alle ingrdiënten regelmatig van de wand.
  4. Klop nog een aantal minuten en doe het beslag vervolgens in de ingeboterde en bebloemde springvorm.
  5. Bak ongeveer 40 minuten tot de cake terugveert en er niets meer aan de prikker blijft hangen als je in het midden van de cake prikt. Laat kort afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
  6. Voor het hemelse applesienglazuur:
  7. Pers 3 à 4 appelsienen en een halve citroen, laat het sap ongeveer de helft inkoken. Een citroen is nodig om te vermijden dat glazuur bruin wordt.
  8. Doe de poedersuiker en de boter in de keukenmachine (K-klopper) en klop tot een zanderig mengsel. Voeg vervolgens 1/4 dl ingekookte sap toe. Klop tot een luchtig mengsel en voeg dan de appelsienzeste toe. Klop tot de zeste mooi vermengd is onder het glazuur. Het glazuur heeft nu een licht oranje kleurtje.
  9. Snij vervolgens de hoed van de cake als hij volledig afgekoeld is (omdat hij anders te bol is) en besmeer de volledige cake met de glazuur. Als afwerking kan je nog wat schaafsel van de appelsienschil erop strooien.
  10. Voor een verjaardagstaart: zet het correcte aantal kaarsjes op de taart (te veel kaarsjes zorgt meestal voor oproer) en steek ze aan net voor het opdienen :-)

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?