Duitse aardappelsalade

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Aardappelen schillen en in plakjes snijden van 1/2 cm. Ui pellen en snipperen. Aardappelschijfjes goed wassen.
  3. Bereidingswijze
  4. Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 3 minuten koken. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en nog plm. 3 minuten koken. In het vocht 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken. Vermengen met de mayonaise en de gehakte kruiden. Af laten koelen en smullen maar!
  5. Serveertips
  6. Lekker met komkommersalade en gebakken kabeljauw. Heerlijk bij de barbecue. Ook met Oudjaar als basis. Leg er dan wat lekkere vleeswaren of vis en een gevuld ei en/of tomaat omheen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 15 oktober 2012 om 17u20

Hoi, Manon1991, Dat hoeft geen probleem te zijn toch?? Iets meer suiker en iets minder azijn en zo maak je het gerecht precies naar jouw smaak. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?