Dubbele chocoladetaart

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Smelt de Solo Patisserie samen met 200 g donkere chocolade en 100 g melkchocolade au bain-marie. Neem van het vuur wanneer alles gesmolten is.
  3. Meng daarna de eieren met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eiermengsel en meng goed. Voeg de bloem, het bakpoeder en de gehakte walnoten toe en meng alles goed samen.
  4. Vet een taartvorm met een diameter van 22 cm in met Solo Patisserie en bekleed die met bakpapier. Giet het deeg in de vorm. Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de taart na het bakken afkoelen. Bereid ondertussen het glazuur door de melk met de room te koken. Voeg er de resterende 90 g donkere chocolade en 30 g melkchocolade aan toe. Haal de pan van het vuur en roer tot alle chocolade mooi gesmolten is.
  6. Wanneer de taart afgekoeld is, haal je die uit de vorm. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart en zet de taart nog even opzij zodat het glazuur kan opstijven.

Tip

Wil je jouw taart net dat tikkeltje feestelijker maken? Gebruik dan een sjabloon om met poedersuiker sneeuwvlokken op het glazuur te maken. Je kunt een sjabloon kopen of er zelf eentje uitknippen in papier.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?