Drumsticks met een saus van zoete uien en abrikozen met kruidige rijst

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de uien. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Bestrooi de drumsticks met een beetje bouillonpoeder.
  2. Laat een diepe braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de drumsticks toe. Bak 5 minuten. Voeg de gesnipperde ui toe en bak nog eens 3 minuten.
  3. Roer de abrikozen erdoor, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, de honing, 250 ml warm water en 1 eetlepel bouillonpoeder. Breng aan de kook. Zet het vuur laag. Doe een deksel op de pan, maar sluit de pan niet helemaal af. Laat ongeveer 40 minuten stoven.
  4. Hak in de tussentijd de peterselie. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet af en roer 1 eetlepel vloeibare margarine, een mespuntje kaneelpoeder en de gehakte peterselie erdoor.
  5. Was de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel fijn. Kook 6 minuten in kokend water met bouillonpoeder in plaats van zout. Giet af. Roer 1 eetlepel vloeibare margarine en een mespuntje kerriepoeder erdoor.
  6. Haal de kip uit de pan, leg apart en dek af. Laat de saus in de open pan op hoog vuur in een paar minuten tot de helft inkoken. Voeg naar smaak peper, bouillonpoeder en kerrie- en kaneelpoeder toe.
  7. Verdeel de rijst en de broccoli over 4 voorverwarmde borden. Leg de drumsticks bovenop de rijst en schep een beetje saus over de kip. Serveer de rest van de saus apart erbij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?