maak eerst je creme anglaise : breek de eirren en scheid het eiwit van de dooiers
doe de dooiers in vuurvaste schotel en voeg de suier toe
bewaar de eiwitten voor het schuimgebak
mix de eieren en de suiker
kook de melk met vainillestokje en eens kookt laat wat trekken
zet nu de kom met de eidooiers in bainmarie en voeg beetje bij beetje de melk toe tot het romige textuur heeft, zet in de koelkast om af te koelen
klop nu de eiwitten stijd en voeg er de suiker aan toe
breng een kom water aan de kook en maak ondertussen met een lepel langwerpige bolletjes(ze noemen dat quenelles) van de eiwitten en als het water kookt pocheer je er de bolletjes in
(1 minuutje langs beide zijden
schik deze schuimpjes op de creme angelijse en versier met wat chocoladekrullne
indien je geen tijd hebt om zelf de creme anglaise te maken kan je ook kant en klaar kopen
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?