Drie voortreffelijke hapjes van de BBQ

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1-----Garnalenspies met Serranoham. Maak een marinade van olijfolie, citroensap,gepelde knoflook en zout en peper. Leg hier de garnalen in. Daarna kort roosteren op heet vuur.Serveer aan een spies: selderijblad, half plakje opgerolde Serranoham en garnaal en garneer af met een beetje paprikapoeder. Lekker met geroosterd stokbrood (smeer de sneetjes brood in met gehalveerde tomaat en knoflookteen; even roosteren op de barbecue)
  2. 2----- Gelakte kipvleugels
  3. 1 groentebouillon blokje, 25 ml ketchup, 1 ui, 700 gram kippenvleugels• 1 teen knoflook, 1 el honing, 1 el Worchester saus, 0.5 el citroensap, 0.5 tl paprikapoeder, olijfolie, peper en zout, chili- en sojasaus.
  4. Marinade maken van fijngesneden ui en knoflook, ketchup, honing en worchestersaus, olijfolie, citroensap en paprikapoeder. Goed mengen en naar smaak zout en peper toevoegen.Laat ondertussen de kippenvleugeltjes 5 tot 10 minuten garen in de groentebouillon en daarna afkoelen. Marineer de kippenvleugels in ca. 4 uur, zodat de ingrediënten goed intrekken. Op een hete barbecue de kip in ca. 10 minuten roosteren. Serveer op een schaal en lak met een kwastje de kip af met chili- of sojasaus.
  5. 3----- Verse pruim met ontbijtspek
  6. 4 rijpe pruimen (16 partjes)4 repen ontbijtspek (16 stukjes)
  7. Snijd een pruim door vieren en haal de pit eruit.Snijd elk reepje ontbijtspek in de lengte doormidden en dan door tweeën. Omwikkel ieder partje pruim met een stukje ontbijtspek. Rooster op de barbecue op matig vuur tot het spek knapperig is.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?