Drie VLAASJES... Veggie, Vis of Vlees

Ingrediënten voor 16 personen

 • Zie bij de 3 recepten

Bereidingswijze

 1. Heb jij al van ‘vlaasjes’ gehoord? Het is een samentrekking van ‘vaas’ en ‘glaasjes’, en is een leuke en lekkere trend op het gebied van aperitiefhapjes.
 2. Hapjes in glaasjes dus.
 3. Al wat je nodig hebt voor deze kleine hapjes, is een assortiment kleine vaasjes in alle mogelijke maten en vormen. Die gebruik je niet voor bloemstukjes, maar om kleine hapjes in te serveren. Je kunt je volledig uitleven met laagjes en kleurtjes! Hier enkele absolute topreceptjes.Hier zijn drie recepten die er fantastisch uitzien in een vlaasje (voor ongeveer 16 glaasjes, afhankelijk van hun grootte):
 4. A Voor de veggies:
 5. Tomaatgelatine, mozarella en basilicumpesto.
 6. Hoe ga je te werk? Draai 500 g tomaten door de roerzeef. zodat je een tomatensapje overhoudt. Verwarm het vocht in een pan en doe er een zacht geworden velletje gelatine bij. Giet je vlaasjes hiermee tot 1/3 vol. Snij je mozarella in dikke plakjes, en snij er rondjes uit ter grootte van je vlaasje. Leg een rondje mozarella bovenop de afgekoelde tomaatgelatine. Werk het geheel af met een lepeltje groene Bertolli pesto en een blaadje verse basilicum.
 7. B Voor de visliefhebbers: gerookte zalm en 4-kazensaus met verse kruiden.
 8. Hoe ga je te werk? Meng een pot verse kaas met peper, zout, en verse kruiden naar smaak. (Aanrader: bieslook, dragon, platte peterselie en kervel). Klop een pakje verse room op en voeg het luchtige mengsel bij de kaas met kruiden. Vul hiermee iets meer dan de helft van elk glaasje. Snij een flinke hoeveelheid gerookte zalm in reepjes en verdeel ze over de glaasjes. Werk af met een takje of blaadje van een van de kruiden in het kaasmengsel.
 9. C Voor de vleeseters:gerookte ham met ricotta, avocado, en zongedroogde tomaat.
 10. Hoe ga je te werk? Bedek de bodem van je vlaasjes met zongedroogde tomaatjes. Meng een pot ricottakaas met peper, zout, en kruiden naar smaak. Bedek de tomaatjes met een flinke laag ricottakaas. Ontdoe twee avocado's van hun pit en pureer ze samen met wat limoensap. Dit gaat bovenop de witte laag ricotta. Werk het geheel af met wat gedroogde of gerookte ham.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?