Recept 45**** (2 stemmen)

Drie soorten uien Quiche

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

HARTIGE HEERLIJKHEDEN

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Met bladerdeeg kan je alle kanten op. Je kan er zoete gerechten mee maken of hartige, zoals deze uienquiche. In deze uienquiche zitten drie verschillende soorten ui, witte-, rode- en bosui.
  2. Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Vet een bakvorm in met een bakspray/boter/olie en leg hierin de plakjes bladerdeeg. Prik daarna met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
  3. Snijd vervolgens de bosuien, witte uien en rode uien in ringen.
  4. Fruit de uien even in een pan iets zachter zonder te kleuren.
  5. Verdeel de inhoud van de pan in de bakvorm op het bladerdeeg.
  6. Meng de eieren met de slagroom, bieslook, knoflookpoeder en een snufje zout/peper. Giet het slagroommengsel over de uien in de bakvorm.
  7. Zet de uientaart voor ongeveer 35-40 minuten in de oven totdat deze goed gaar en mooi bruin is geworden.
  8. lekker als lunch met wat salade.
  9. Ook als hoofdgerecht met een stukje vlees of vis en groente naar keuze.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 04 februari 2013 om 18u16

Uien en spek zijn een superlekkere combinatie. Het geeft je recept bovendien een extra winters karakter. Een toppertje voor bar koude dagen, vinden we! Groetjes, het Solo-team

Gepost door Love to Cook op 04 februari 2013 om 19u35

Bedankt voor jullie leuke reactie. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie