Drie kleine gemakkelijke aardbeiengerechtjes maken een ultiem Grand dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Het trio bestaat uit:
 2. A Aardbeien tiramisu met witte chocola en marsala
 3. B Aardb gebakken met aardbeilikeur,op aardbeipuree en ijs
 4. C Aardbei-vanille crème brûlée.
 5. A Aardbeien tiramisu met witte chocola en marsala
 6. 1 ei gesplitst: 1 eidooier en 1 eiwit waar geen druppel van de dooier in mag zitten,40 gr poedersuiker, gezeefd,175 gr mascarpone,3 eetl volle melk,0,7 dl marsala (Italiaanse likeur)
 7. 10 lange vingers,30 gr amandelen fijngehakt,30 gr witte chocolade grof geraspt, Verse aardbeien, in stukjes
 8. Klop de eidooier met de poedersuiker dik en romig.
 9. Klop daarna de mascarpone erdoor.Klop in een andere schone kom (en schone kloppers) het eiwit stijf. Spatel dit door het mascarpone mengsel. Giet de melk en de marsala in een ondiepe schaal/bord. Leg hier de lange vingers in met de niet besuikerde kant naar beneden tot ze zacht en volgezogen zijn.
 10. Nu de glaasjes vullen in laagjes. Bedek eerst met de helft van de lange vingers de bodem van elk glaasje. Verdeel de helft van de amandelen over de glaasjes. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de glaasjes. Leg nu nog een laag lange vingers op het mengsel, daarna de rest van de amandelen en dan de rest van het mascarpone mengsel. Verdeel nu de aardbeien er bovenop en tot slot strooi de chocolade erover.
 11. In de koelkast zetten en even laten opstijven tot je aan tafel gaat. (Dit kan je dus een dag van tevoren al klaar maken!)
 12. B Aardb gebakken met aardbeilikeur, op aardbeipuree en ijs
 13. Bakje verse schoongemaakte aardbeien,Schepje suiker
 14. Flinke scheut aardbeienlikeur (geen nood voor BOB, de alcohol vervliegt straks)Vanille-ijs,Beetje (room)boter of (sla)olie
 15. Pureer een deel van de aardbeien met de suiker tot moes. Verdeel dit over de glaasjes, vul ze ongeveer tot 1/Verwarm een steelpan en doe er ietsje boter of olie in. Doe de aardbeien in de pan en bak ze even aan. Giet nu de aardbeienlikeur erbij en bak nog heel even mee. Dit hoeft allemaal maar heel kort, de aardbeien moeten de smaak aannemen en goed warm worden maar moeten wel heel blijven. Leg 1 schepje ijs in de glaasjes op de puree en verdeel de gebakken aardbeien erover.
 16. C Aardbei-vanille crème brûlée
 17. Voor de basis gebruik je heel simpel kant en klare vanillesaus Je vult de glaasjes met een mengsel van stukjes verse aardbei en vanillesaus. Dan bedek je de bovenkant met een laagje poedersuiker of witte basterdsuiker. Tot slot brand je met een gasbrandertje de bovenkant mooi bruinig en knapperig.
 18. Zoek voor elke gast 3 verschillende leuke kleine glaasje uit. Vul de glaasjes met de onderstaande recepten en zet de glaasjes op een plat bord om ze op te dienen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?