Recept 05 (0 stemmen)

Doperwten in boter met kropsla en geglaceerde uitjes

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Blanke fond bereiden.
  2. Doperwten beetgaar koken op z'n Engels.
  3. Onder koud stromend water verfrissen.
  4. Laten uitlekken.
  5. Geglaceerde uitjes:
  6. - Uitjes van gelijke grootte pellen.
  7. - Boter in een steelpan smelten en de uitjes erin wentelen.
  8. - Met ontvette blanke fond bevochtigen.
  9. - Kruiden met peper, zout en griessuiker.
  10. - Onder deksel verder garen.
  11. - Wanneer de uitjes gaar zijn wordt het kookvocht afgegoten en tot een stroperige massa ingekookt.
  12. - De uitjes door de stroperige massa wentelen.
  13. Kropslasliertjes:
  14. - Kropslabladeren op elkaar leggen, oprollen en in reepjes van 1 mm dikte snijden.
  15. - De rest van de boter smelten, de kropslasliertjes toevoegen en even stoven zonder te kleuren.
  16. Doperwtjes en uitjes toevoegen en opschudden.
  17. Op smaak brengen met peper en zout.
  18. Met grofgehakte peterselie bestrooien.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?