Ingrediënten voor 10 personen
- 1 kg doperwt
- 1 st. kropsla
- 0,400 kg zilveruitje
- 0,100 kg boter
- 0,900 l blanke fond
- 0,030 kg peterselie
- 0,010 kg griessuiker
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Blanke fond bereiden.
- Doperwten beetgaar koken op z'n Engels.
- Onder koud stromend water verfrissen.
- Laten uitlekken.
- Geglaceerde uitjes:
- - Uitjes van gelijke grootte pellen.
- - Boter in een steelpan smelten en de uitjes erin wentelen.
- - Met ontvette blanke fond bevochtigen.
- - Kruiden met peper, zout en griessuiker.
- - Onder deksel verder garen.
- - Wanneer de uitjes gaar zijn wordt het kookvocht afgegoten en tot een stroperige massa ingekookt.
- - De uitjes door de stroperige massa wentelen.
- Kropslasliertjes:
- - Kropslabladeren op elkaar leggen, oprollen en in reepjes van 1 mm dikte snijden.
- - De rest van de boter smelten, de kropslasliertjes toevoegen en even stoven zonder te kleuren.
- Doperwtjes en uitjes toevoegen en opschudden.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Met grofgehakte peterselie bestrooien.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?