Recept 15* (1 stem)

Doperwten en wortelen in boter

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Blanke fond bereiden.
  2. Wortelen in balkjes snijden.
  3. De wortelen met ontvette blanke fond, griessuiker, peper en zout beetgaar koken onder deksel.
  4. Gesnipperde sjalot/ui aanstoven in boter zonder te kleuren onder deksel.
  5. Wortelen toevoegen en opschudden.
  6. Doperwten beetgaar koken op z'n Engels.
  7. Onder koud stromend water verfrissen en laten uitlekken.
  8. Met de worteltjes in boter mengen.
  9. De doperwtjes kunnen ook samen met de gesnipperde sjalot/ui in boter gaargestoofd worden.
  10. Op smaak brengen met peper, zout en griessuiker.
  11. Met grofgehakte peterselie bestrooien.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie