Domes van pure chocolade en speculoos

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Breek 100g chocolade in stukken en laat ze 2 min 30 smelten op 360 watt.
  2. Laat 1 minuut staan en meng eens, verwarm indien nodig nog eens 20 seconden op 360 watt.
  3. Verdeel de gesmolten chocolade gelijkmatig over de holtes van de Multiflex Domes. Strijk de chocolade gelijkmatig uit, tot goed tegen de randen. Plaats 10 minuten in de koelkast
  4. Doe de rest van de chocolade in stukken en laat die 2 minuten smelten op 360 watt. Laat 1 minuut rusten en roer
  5. Klop de room op tot stevige slagroom. Voeg de poedersuiker erbij en klop nog eens. Schep de slagroom heel voorzichtig door de gesmolten chocolade.
  6. Verdeel de mousse over de holtes van de Multiflex Domes, op de koude chocolade. Blijf enkele milimeters van de rand. Druk zachtjes aan met de achterkant van een lepel.
  7. Breek de speculaas in stukjes en mix die met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de mousse. Druk terug zachtjes aan
  8. Plaats 20 minuten in de diepvries en haal de Domes dan voorzichtig uit de vorm.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?